У Британії обіцяють, що Джеймс Бонд ніколи не стане жінкою

Донька засновника "бондіани" та продюсер нових фільмів з цієї серії, 58-річна Барбара Брокколі заявила, що деякі риси агента 007 мають залишитися незмінними, аби глядачі могли співвіднести нові фільми зі старими

Про це 7 жовтня 2018 року передає українська службу ВВС.

Насамперед це стосується статі головного героя.

"Бонд - чоловік. Це чоловічий характер. Його написали як чоловіка, і, я вважаю, він і залишиться чоловіком, - сказала Брокколі в інтерв'ю британській газеті Guardian. - І це добре. Ми не зобов'язані перетворювати чоловічі характери на жіночі".

Вона зазначила, що замість того, щоб просувати Бонда-жінку, кінорежисери і продюсери повинні створювати "такі сюжети, щоб в них було більше жіночих персонажів".

Брокколі визнала, що "Бонда можна записати в феміністи", хоча, на її думку, цей герой, створений англійським письменником Ієном Флемінгом в 1950-і роки, з часом теж змінився і вже не схожий на себе колишнього: "Я намагалася докласти до цього руку, і, на мій погляд, з Деніелом (Крейгом, - ред.) фільми стали більш сучасними в тому, що стосується сприйняття жінки".

Розмови про те, хто стане наступним Бондом, виникли після того, як теперішній виконавець ролі шпигуна 007 Деніел Крейг заявив, що новий фільм, який має вийти у 2020 році, стане для нього останнім.

Висловлювали припущення, що його замінить Ідріс Ельба, особливо після того, як актор розмістив в Twiiter загадкове повідомлення з цього приводу. А сама Брокколі, як писали британські ЗМІ, говорила, що прийшов час для нового "темношкірого Джеймса Бонда".

Говорили також, що, можливо, прийшов час зняти жінку в цій ролі, враховуючи нову тенденцію запрошувати актрису на роль героя-чоловіка.