В окупованому Донецьку заявляють, що зростання вартості курятини не припиниться

Зростання цін на м'ясо курки на підконтрольній російсько-терористичним військам території Донецької області наразі не припиниться

Про це заявив "в.о. міністра доходів і зборів "ДНР" Євген Лавренов в інтерв'ю сепаратистському "міністерству інформації", інформують Новости Донбасса.

"Ми чітко розуміємо, що зростання ціни не припиниться. Воно ще триватиме до якихось меж. Поки що важко оцінити до яких саме", - сказав він.

За словами Лавренова, завдяки недавньому зниженню місцевих "мит" на м'ясо курки, ціни зросли лише на 30% при тому, що в Росії ціни на курятину збільшилися до 60%.

Він зазначив, що ключовим фактором зниження "мит" стало зростання світових цін на зерно.

"Пішло зростання ціни на комбікорми: кукурудзи, пшениці. Оскільки виросли ціни на комбікорм, природно, підскочили ціни на вирощування курки", - додав Лавренов.

Також він зазначив, що частка місцевих виробників курятини становить лише 20%, решта - імпорт "в основному з Російської Федерації".

Фейковий "міністр" підкреслив, що в терміновому порядку розглядається можливість прийняття "нормативного документа", яким встановлюється поняття "митна вартість". Лавренов пояснив, що це дозволить "перевіряти підприємців", щоб дізнатися, чи не завищили вони ціну на певний продукт.

Окрім того, за його словами, "розглядається можливість скасування мит" і "можливість регулювання цін за допомогою нарощування обсягів виробництва внутрішнім виробником".