Демчина позвався до суду на Ситника

Перший заступник голови СБУ Павло Демчина подав позов до суду на директора НАБУ Артема Ситника про захист честі і гідності у зв'язку із заявою Ситника про причетність Демчини до реклами голови НАБУ в метро

Про це повідомляє "Інтерфакс Україна".

"Я звернувся до Солом'янського районного суду Києва з позовом до директора НАБУ Артему Ситнику. Приводом стали безпідставні заяви пана Ситника на комітеті Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції", - повідомив Демчина.

Перший заступник голови СБУ заявив про готовність піти з посади у разі підтвердження судом звинувачень на його адресу і додав, що директору НАБУ також не слід триматися за свою посаду.

"Наголошую, що як офіцер, у разі підтвердження судом звинувачень на свою адресу, покину посаду в СБУ. Чи готовий Ситник, відповідаючи за свої абсурдні звинувачення, до такого кроку? Дуже сумніваюся", - сказав Демчина.

У позові перший заступник голови СБУ просить суд визнати недостовірною інформацію, озвучену Ситником на засіданні комітету, визнати її такою, що принижує честь, гідність і ділову репутацію, та спростувати.