Держказначейство виділило 730 млн на відновлення гарячої води в Києві

Міністерство фінансів України та Державна казначейська служба перерахували 729,56 млн для відновлення у Києві безперебійного постачання теплової енергії

Про це повідомляє Міністерство фінансів України на сторінці у Facebook.

Зазначається, що 10 жовтня планується на засіданні Господарського суду м. Києва, ухвалити мирову угода між м. Києвом та НАК "Нафтогаз України" щодо передачі боргів ПАТ "Київенерго" до КП "Київтеплоенерго".

"Після отримання ухвали, до 12 жовтня включно, будуть укладені договори між ПАТ "Київенерго" до КП "Київтеплоенерго" про передачу кредиторської заборгованості, а після цього — орієнтовно 16-17 жовтня— між КП "Київтеплоенерго" та НАК "Нафтогаз Українина постачання газу", - йдеться у повідомленні.

  • За 2017 рік борг киян перед "Київенерго" зріс на 784 тисячі гривень і досяг майже 5 млрд.
  • 23 травня київська влада відмовилась брати на КП "Київтеплоенерго" борги ПАТ "Київенерго".
  • 9 липня рішенням Господарського суду було відмовлено в клопотанні замінити "Київенерго" в "Київтеплоенерго" як правонаступника частини боргових зобов’язань по договору на постачання природного газу між "Нафтогазом" і "Київенерго". Фактично рішення суду означає, що ні "Київтеплоенерго", ні громада Києва не повинні відповідати за борги "Київенерго" перед "Нафтогазом".
  • У КМДА заявили, що Київ з 1 серпня повернув під управління громади весь теплоенергетичний блок, що обслуговує місто.
  • 2 жовтня Кабінет міністрів зпрогнозував, що до кінця поточного тижня проблеми щодо забезпечення киян гарячою водою буде вирішено.