Фермер 30 років підпирав двері сараю справжнім метеоритом. Він коштує $100 000

Чоловік протягом 30 років використовував метеорит в якості підпірки для дверей сараю. Наразі його вартість експерти оцінили у $100 000

Про це пише Science Alert.

Шостий за величиною метеорит, зареєстрований в Мічигані, показали експертам через 80 років після його відкриття.

“Я відразу зрозуміла, що це щось особливе”, - сказала Мона Сірбеску, геолог з Центрального Мічиганського університету. “Це найцінніший екземпляр, який я коли-небудь аналізувала у своєму житті, як по вартості так і науково”.

Анонімний людина з Гранд-Рапідс, штат Мічиган, запитав Сірбеску, чи може вона вивчити камінь, який у нього був протягом 30 років, якщо це був метеорит.

Знахідка, прозвана метеоритом Едмора, являє собою великий метеорит із заліза та нікелю, який становить 12 відсотків.

Згідно із заявою, коли людина купила ферму в Едморі, штат Мічиган, в 1988 році, старий власник провів йому “екскурсію”, під час якої чоловік побачив дивний камінь, що підпирав двері сараю.

Коли він запитав про це, власник сказав, що це метеорит. “Далі він сказав, що в 1930-х роках він і його батько бачили, як він падає на їх ферму, і він досить голосно приземлився”, - пояснив університет в пресі. “Вранці вони знайшли кратер і викопали його. Він був ще теплим”.

Окрім того, старий власник сказав покупцеві, що оскільки метеорит приземлився на територію ферми, то тепер є частиною його нової власності.

І протягом 30 років метеорит використовувався як підпірка для дверей, за винятком випадків, коли діти фермера брали його на уроки в школу.

Чоловік помітив, що люди заробляють гроші від пошуку і продажу невеликих шматочків метеоритів, тому він вирішив, що повинен оцінити свою каменюку.

Наразі метеорит аналізують, і в залежності від знайдених там рідкісних елементів він може коштувати не менше 100 000 доларів США.