Конвоїра, який допоміг втекти небезпечному злочинцю, оштрафували на 25,5 тис. грн

Міськрайсуд Миргорода призначив начальнику конвою ізолятора тимчасового утримування №5 у Полтавській області Миколі Горобцю покарання у вигляді 25,5 тис. грн штрафу за допомогу у втечі підозрюваному в бандитизмі

Про це йдеться у відповідному вироку суду.

Наприкінці червня конвоїр Горобець під час перерви у засіданні суду за хабар у вигляді 1 тис. грн дозволив підозрюваному в бандитизмі, розбої, викраденні авто та незаконному поводженні зі зброєю 40-річному Олександру Суржану побачитися наодинці з цивільною дружиною 32-річною Марією Запорожець. Конвоїр проводив підозрюваного до жінки, зняв із нього кайданки та залишив їх наодинці. Жінка передала Суржану пістолет, після чого вони вдвох втекли з приміщення суду, сіли у припарковану поруч Audi та поїхали.

Поліція оголосила винагороду за допомогу в розшуці Суржана. Врешті його затримали 2 липня на одній із вулиць міста Києва, коли він вийшов на вулицю з магазину.

Конвоїра Миколу Горобця суд визнав винним, але призначив йому покарання у вигляді штрафу, оскільки екс-правоохоронець визнав свою провину і уклав угоду з прокурором. Також суд заборонив Горобцю впродовж 2 років працювати в правоохоронних органах.