Медведчук судиться з Лещенком через розслідування щодо ринку скрапленого автогазу

Віктор Медведчук подав позов до Печерського райсуду Києва. Він судиться з нардепом від БПП Сергієм Лещенком і “24 телеканалом” через розслідування про переділ ринку скрапленого автомобільного газу

Лещенко у своєму блозі розповів, що за допомогою СБУ президент Петро Порошенко нібито зачистив ринок скрапленого газу для себе та Медведчука, інформує 24 канал.

За даними нардепа, СБУ нібито почала тиснути на трейдерів, а в цей час на ринок зайшли 4 фірми, які пов'язані з Медведчуком.

Афілійованість згаданих фірм з Медведчуком в своїх розслідуваннях кілька разів доводили різні видання. А журналісти програми "Схеми" навіть зафіксували приліт Медведчука з власником компанії Proton Energy Group Нісаном Мойсеєвим. Компанії належить фірма "Глуско Україна". Це одна з чотирьох, вже згаданих, під яку, за даними журналістів-розслідувачів нібито "зачистили" ринок газу.

Медведчук заперечує свою причетність до цієї ситуації і вимагає спростування інформації.

"Медведчук подав 10 позовів і відкликав, поки авторозподіл не направив на потрібного суддю. Залишився лише позов, який потрапив до судді Соколова, який близький до Медведчука", – сказав Лещенко.

Цей суддя задовольнив позов Медведчука про захист честі і гідності до нардепа Володимира Ар'єва. Також він постановив, щоб поліція відкрила справу проти журналіста програми "Схеми" Михайла Ткача про нібито втручання в "приватне життя Медведчука". Лещенко і представник 24-го каналу збираються подавати прохання про відвід ймовірно залежного від позивача судді.