НАЗК внесло приписи Насалику і голові Фонду держмайна

НАЗК внесло приписи міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику та в.о. голови Фонду держмайна Віталію Трубарову

Про це повідомляє прес-центр Національного агентства з питань запобігання корупції.

У відомстві зазначили, що таке рішення ухвалили за результатами позапланових перевірок на Державному підприємстві "Первомайськвугілля" та у Фонді держмайна.

З'ясувалося, що керівництво "Первомайськвугілля" порушило вимоги частини п’ятої статті 62 та частини першої статті 64 Закону України "Про запобігання корупції". 

Зокрема, до 1 червня цього року у структурі підприємства була відсутня посада відповідального за реалізацію антикорупційної програми. Таким чином Агентство вимагає провести службове розслідування, щоб виявити причину цього. 

"Також за результатами перевірки внесено припис в.о. голови Фонду державного майна України. Встановлено, що посадові особи Фонду не організували проведення спеціальної перевірки стосовно переможця конкурсу на посаду, яка передбачає зайняття відповідального або особливо відповідального становища", - наголосили у відомстві.  

НАЗК вимагає усунути виявлені порушення та провести службове розслідування, щоб знайти причини, які сприяли невиконанню представникам Фонду вимог частини першої статті 56, частин першої та третьої статті 57 Закону України "Про запобігання корупції".

"Приписи Національного агентства є обов’язковими до виконання. За невиконання цих приписів керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП", - підсумували у відомстві.