Порошенко пропонує посилити покарання за підкуп виборців

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з членами Центральної виборчої комісії наголосив на важливості посилення захисту результатів голосування громадян на виборах

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Очільник держави зазначив необхідність підготовки і ухвалення відповідних змін до законодавства.

"Важлива позиція – ефективна протидія підкупу виборців. Сьогодні щодо (неможливості використання – ред.) цієї технології, яка також є однією з форм втручання в вибори через гроші, які йдуть зі сходу, з Росії, я сподіваюся як на рішучі дії ЦВК, так і на необхідність внесення змін до законодавства, які суттєвим чином ускладнюють цей процес і збільшують відповідальність", - сказав Порошенко.

Президент заявив, що проекти законодавчих пропозицій готові до розгляду на Національній раді реформ і запросив долучитися до цього процесу новообраних членів ЦВК.

"Хочу наголосити, що я буду готовий після обговорення на Нацраді за вашої участі внести до парламенту та визначити цей законопроект як невідкладний. І прийняти законодавчий захист волевиявлення громадян і забезпечити ефективну роботу правоохоронних органів в рамках цього захисту", - додав Порошенко.