Пити, щоб не хворіти: 10 соків, які підвищують імунітет

Імунна система постійно працює: вона визначає, чи не потрапили в організм чужі тілу клітини. Для цього потрібно тримати імунітет у тонусі

Про це пише HealthLine.

Для підтримки імунної системи потрібні вітаміни і мінерали. Їх можна отримати із свіжовичавлених соків.

Яблуко, морква та апельсин. Такий сік відбиватиме інфекції. Він буде не надто солодким і в міру терпким. Це дуже виграшна комбінація, яка допомагає організму захистити себе та відбиватися від інфекцій. У цьому напої є вітаміни А, В-6 і С; калій та фолієва кислота

Апельсин та грейпфрут. У склянці такого соку - денна норма вітаміну С. ВІн має антиоксидантні та інші властивості, які захищають клітини від шкідливих речовин. Також тут є вітаміни А і В-6, фолієва кислота та цинк.

Домашній томатний сік. Сік з томатів містить фолієву кислоту, залізо, а також вітаміни А і С. Однак він буде корисним тільки якщо зробити його самостійно.

Капуста, селера і томати. Кучерява капуста (капуста Кале) - один з основних елементів для багатьох зелених соків. Такий сік може стати хорошим протизапальним засобом і наситить організм вітамінами А і С, магнієм, калієм, залізом та жирними кислотами.

Буряк, імбир морква і куркума. Цей сік зменшує запальні симптоми: нежить, кашель та біль, який виникає в тілі.Саме куркума та імбир мають протизапальну дію. У соці є вітаміни А, С і Е, залізо і кальцій.

Кавуновий сік. Для цього потрібно просто вичавити сік із м’якоті. Напій полегшує біль у м'язах, який виникає через грип. Він має у собі вітаміни А і С, магній та цинк. До нього можна додавати яблучний чи апельсинови соки.

Полуниця та манго. Навіть якщо для полуниці не сезон, можна використати заморожені ягоди і не втратити ефект. Вітамін Е, який є у манго, містить антиоксиданти, а також залізо, фолієву кислоту, вітаміни А, С, Е. На такий сок варто звернути увагу людям похилого віку.

Полуниця, ківі та м'ята. Цей сік виходить дуже концентрованим, тож краще змішувати його із грецьким йогуртом. Склянка цього соку - джерело вітамінів А, В-6 і С, магнію, цинк тощо. Із ним легше боротися із мікробами.

Шпинат, капуста і салат. Зелений сік - джерело поживних речовин для імунної системи. Щоб посилити дію соку, можна додати жменю петрушки для додаткової порції вітаміну В-6. Так ви отримаєте подвійну порцію вітаміну В-6, а також вітаміни А, С, залізо і кальцій.

"Сік" із насіння гарбуза. Його потрібно готувати з вечора. Насіння требаа залишити у воді на 8 годин. Після цього треба злити воду, промити насінини, залити новою чистою водою. Усе разом треба збити блендером.

Гарбузову суміш можна використати як основу для інших соків.  Вітаміни А, С і В-6, магній та цинк, які є в соці, збережуть здоров'я кісток, волосся і шкіри та передміхурової залози у чоловіків.