Радари на дорогах Києва: копи розповіли, як і коли каратимуть водіїв

З 8 жовтня радари TruCAM для контролю швидкості працюватимуть у пілотному режимі, а водіїв-порушників штрафуватимуть з 15 жовтня

Про це під час брифінгу заявив заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, повідомляє "Українська правда". 

Він зазначив, що такі заходи були введені на дорогах, де вже фіксували підвищений рівень ДТП з постраждалими і загиблими.

"Під час пілотного періоду штрафування не буде. Будемо зупиняти транспортний засіб, попереджати водія, бо це життя перш за все водія і також пасажирів. Мета - саме превенція", - наголосив Білошицький.

Він додав, що вже з 15 жовтня водіїв-порушників почнуть карати. Зокрема, якщо перевищення швидкості було на понад 20 км/год – це штраф 255 гривень, на понад 50 км/год – то 510 гривень. 

"Наступним кроком (після радарів) буде запуск приладів, які будуть розміщені стаціонарно у службових авто – фінансування вже передбачено у дорожньому фонді. А ще наступним кроком буде запровадження системи автоматичної фіксації правопорушень", - підсумував Білошицький.