Туреччина хоче обшукати саудівське консульство через підозри у вбивстві опозиційного журналіста

Туреччина попросила дозволу на обшук консульства Саудівської Аравії в Стамбулі у справі про зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі

Про це повідомляє Daily Sabah з посиланням на власні джерела.

Посол Саудівської Аравії викликаний в МЗС Туреччини вдруге після зникнення журналіста. Йому передали ноту з проханням надати дозвіл на обшук в будівлі консульства в Стамбулі.

Автор The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після відвідування консульства Саудівської Аравії, де він мав намір отримати необхідні для укладення шлюбу документи.

Про зникнення журналіста заявила його наречена. За її словами, Хашоггі не покидав будівлю консульства. Джерела в поліції Туреччини заявили, що журналіст, ймовірно, був убитий всередині будівлі.

Саудівські чиновники відкидають звинувачення і кажуть, що Хашоггі покинув будівлю консульства.

Хашоггі працював головним редактором саудівської газети Al-Watan, а також очолював заснований в Бахрейні телеканал Al-Arab. Журналіст відомий своїми критичними публікаціями щодо влади Саудівської Аравії, в 2017 році він переїхав до США. Журналіст пише статті для газети The Washington Post про ситуацію в Саудівській Аравії.