Загибель офіцера на Київщині: поліція кваліфікувала справу як умисне вбивство

Загибель лейтенанта ЗСУ 96-го року народженя, якого цієї суботи, 6 жовтня, знайши повішеним на території військового містечка у Броварах, поліцейскі кваліфікували як умисне вбивство

Про це у понеділок, 8 жовтня, повідомив прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко у своєму Facebook.

Як зазначається, військовослужбовець не з’явився на розвід добового наряду, у зв’язку з чим командування військової частини розпачало розшуш офіцера. 

"Попередньо встановлено, що відповідно до наказу командира військової частини, загиблий з 06 на 07.10.2018 був призначений у добовий наряд помічником чергового військової частини. На місце події невідкладно виїхала група військової прокуратури Дарницького гарнізону Центрального регіону України на чолі із заступником прокурора гарнізону", - йдеться у повідомленні. 

За даними проавоохоронців, тіло військовослужбовця було виявлено о 21:40 в боксі автомобільного парку, що не використовувався.

"Під час огляду тіла військовослужбовця судово-медичним експертом попередньо встановлено, що смерть настала у наслідок механічної асфіксії. Передсмертної записки не виявлено. Тіло загиблого доставлено до бюро судово-медичної експертизи Київа", - зазначив речник ГПУ.

За фактом загибелі офіцера слідчим Деснянського управління поліції ГУ Нацполіції в Києві до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 115 КК України (Умисне вбивство). Тривають слідчі дії.