На Закарпатті перевірять, чи є держслужбовцями власники угорських паспортів

Закарпатська облдержадміністрація перевірить, чи є державними службовцями власники угорських паспортів, які потрапили до списку "Миротворця"

Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас, передає "Укрінформ".

"В області перевірять дані списку "Миротворця" - це зробити легко за опублікованими прізвищами. Інша справа, що не всі люди зі списку "Миротворця" є держслужбовцями - деякі просто депутати, а закон забороняє подвійне громадянство тільки для держслужбовців", - сказав Галас.

За словами чиновника, у наведеному "Миротворцем" списку власників угорських паспортів є ім'я чиновника, якого в 2016 році голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звільнив із посади начальника управління освіти Берегівської РДА саме через факт виявлення у нього подвійного громадянства.

"Мова про Ласло Лендєла. У 2016 році, коли набув чинності закон про заборону подвійного громадянства для держслужбовців, він був звільнений із посади наказом Москаля", - розповів Галас.

Чиновник зазначив, що це був єдиний на Закарпатті прецедент звільнення через подвійне громадянство. Наразі Лендєл намагається відновитися на посаді через суд.

"Ми тоді давали номер його угорського паспорта серії ВН №1379502, оформленого на прізвище Lengyel Laszlo, 04.09.1972 року народження. Якщо номери збігаються із вказаними на сайті "Миротворця", то опублікована там інформація - достовірна", - сказав Галас.

Перший заступник голови Закарпатської ОДА заявив, що інформацією, опублікованою на "Миротворці" важко оперувати, оскільки буде вкрай важко довести щось у суді за цими даними.