На Запоріжжі затримали чоловіка, завербованого спецслужбами РФ

Працівники Служби безпеки України на Запоріжжі затримали бойовика терористичного угрупування "ДНР", який збирав інформацію для спецслужб РФ

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Він збирав інформацію про переміщення підрозділів Збройних Сил, розташування військових об’єктів, правоохоронних органів та адміністративних будівель", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали бойовика за місцем його проживання в одному із селищ Запоріжжя, а також задокументували факти протиправної діяльності зловмисника.

Зазначається, що у березні 2015 року місцевий житель приєднався до незаконних збройних формувань. Він брав активну участь у бойових діях проти українських військових на території Донецької області. Крім того, бойовик перебував на "посаді командира танкового розрахунку".

Пізніше, бойовик виїхав до Росії, де був завербований представниками російських спецслужб. А у 2018 році зловмисник за завданням своїх "кураторів" прибув до Запорізької області, де і збирав інформацію про Збройні сили України. 

"Фігуранту справи оголошено про підозру в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - повідомили у СБУ.