Підрив арсеналу біля Ічні стався у 4 різних місцях, підозрюють диверсію, - Генштаб

Представники СБУ не виключають, що вибух боєприпасів на 6-му арсеналі в районі населеного пункту Ічня стався в результаті диверсії

Про це під час брифінгу заявив заступник начальника Генштабу Родіон Тимошенко, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що станом на 9:30 пожежою охоплено 5 сховищ. В результаті проведення заходів інтенсивність вибухів значно зменшилася - до одного разу на 5 хвилин -, що дозволило провести розвідку осередків пожежі.  

За його словами, протягом останнього часу з території арсеналу раніше вивезли близько 50% боєприпасів великого калібру з майданчиків, які були на відкритій місцевості. Боєприпаси перемістили на інші склади в укриття захищеного типу.

"Перевіряється кілька версій події СБУ. Зокрема, версія про можливе вчинення диверсії. На даний момент, за даними оперативної групи Генштабу, яка провела опитування чатових на постах, вони підтверджують факт підриву у чотирьох місцях арсеналу, при цьому вони були в різних місцях арсеналу, в результаті чого виникла пожежа", - наголосив Тимошенко.

Зокрема, відомо, що спочатку відбулося одночасно два вибухи, а згодом ще два - також одночасно. Він додав, що наразі пожежою охоплено не більше 10% арсеналу.