РФ порушила два кримінальних провадження проти українських військових

Слідчий комітет Росії порушив два кримінальних провадження проти українських військових за нібито жорстоке поводження з цивільним населенням

Про це 9 жовтня повідомила прес-служба Слідчого комітету.

"Висуваються ще дві кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 УК РФ (жорстоке поводження з цивільним населенням, застосування в армійському конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором Російської Федерації)", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, 30 вересня українські військові нібито прицільно обстріляли з важких видів озброєння об'єкти цивільної інфраструктури в селі Старомихайлівка Мар'їнського району. Так, неповнолітня місцева жителька отримала поранення.

У Слідкомі заявляють, що 6 жовтня українські військові нібито провели снайперський обстріл цивільних об'єктів в селищі шахти Трудовська Петровського району міста Донецька, в результаті чого 55-річний мирний житель отримав поранення.

Зазначається, що слідком працює над встановленням усіх обставин обстрілів, посадових осіб, які нібито віддали і виконали накази про проведення обстрілів цивільних об'єктів.

"Слідчий комітет вживає заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин зазначених злочинів, посадових осіб, які віддали і виконали незаконні накази про проведення обстрілів цивільних об'єктів", - повідомили у відомстві.