Суд РФ заарештував активістів, які привітали Путіна банером "Довгих років в'язниці"

Дзержинський райсуд Санкт-Петербурга заарештував активістів, які у день народження Володимира Путіна 7 жовтня розтягнули на вул. Повстання банер з побажанням: "Довгих років в'язниці"

Про це повідомляє "Радио Свобода".

При цьому російське видання "Медіазона" зазначає, що принаймні один із заарештованих - Андрій Граф - не брав участі в акції, а просто проїжджав повз на самокаті. Проте суд відмовився вивчати відеозапис його затримання і допитувати свідків. Граф отримав 15 діб адміністративного арешту.

Інші заарештовані - Влад Іванчо та Іван Рубцов - отримали по 10 діб.

Ще одна затримана - Світлана Уткіна - залишається у 78-му відділі поліції Санкт-Петербурга: її не можуть притягнути до адміністративної відповідальності без згоди прокурора міста, оскільки вона є членом дільничної виборчої комісії з правом вирішального голосу.

Крім того, 7 жовтня кілька опозиційних активістів затримали у Москві. Активісти принесли до будівлі адміністрації президента карту Росії, на якій відзначили "досягнення" країни за роки правління Володимира Путіна: 4-е місце в світі за кількістю самогубств, 20 млн громадян за межею бідності, 77% випускників вузів, які хочуть поїхати з Росії.