Вибухи в Ічні: Порошенко доручив прискорити cтворення трастового фонду з НАТО

Президент Петро Порошенко під час наради із силовиками доручив міністру оборони Степану Полтораку та міністру закордонних справ Павлу Клімкіну завершити переговори з НАТО щодо реалізації трастового фонду, який забезпечить безпечну експлуатацію армійських складів

Про це повідомляє прес-служба президента України.

"Розумію, що нам у спадок з радянських часів дісталася велика кількість боєприпасів і добре, що вони збереглися і досі. Добре, що оборонні міністри і комерсанти 1990-х і «нульових» не встигли їх розпродати. Але на сьогоднішній день ми, на жаль, ще не маємо жодного сучасного складу, який би повністю відповідав стандартам НАТО", - зазначив Порошенко.

Президент висловив сподівання, що найближчим часом відповідні програми будуть реалізовані.

"Доручаю міністру оборони, міністру закордонних справ терміново завершити переговори з НАТО по створенню і реалізації спеціального трастового фонду, який забезпечує безпечну експлуатацію і ефективну сучасну охорону об’єктів зберігання боєприпасів", - сказав Петро Порошенко.

Президент повідомив, що збирається відвідати один з об’єктів будівництва сховищ і особисто перевірити як ведуться роботи. За його словами, ця поїздка планувалася раніше і не пов’язана з надзвичайною ситуацією на військовому складі під Ічнею Чернігівської області.