Корпорація ROSHEN передала дитячому кардіоцентру УЗД систему

Новий медичний апарат містить функцію 4-Д, що дозволяє кардіохірургу за допомогою ультразвуку зробити реконструкцію того, що відбувається в організмі дитини

Новітній та портативний ультразвуковий апарат почав працювати у центрі дитячої кардіології та кардіохірургії в столиці. Він містить функцію 4-Д, що дозволяє кардіохірургу за допомогою ультразвуку зробити реконструкцію, того що відбувається в організмі дитини. Навіть під час операції.

“Він нам дає можливість оцінювати параметри і робити огляд пацієнтів з найбільш складними вадами серця. Апарат мобільний. Власне це нам допомагає. Ми можемо використовувати його не тільки стаціонарно, безпосередньо в центрі, а й мати виїзні консультації”, - розповідає завідувач консультативної поліклініки ДУ “Центр дитячої кардіології та кардіохірургії” Михайло Була.

Медичне обладнання закуплено коштом корпорації “ROSHEN”.

“Ми співпрацюємо з лікарнею більше трьох з половиною років. Я знаю, що це дуже було потрібно лікарні. Ми знали вже про цей апарат, що він дійсно дуже сучасний. І цей апарат коштує трохи більше 4-х мільйонів гривень”, - каже директор з розвитку соціальних проектів “Roshen” Ірина Пономаренко.

Загалом на медичне обладнання в центрі дитячої кардіології та кардіохірургії Roshen витратив вже 8,5 мільйонів гривень. Новий УЗД апарат, вже дозволив скоротити черги на обстеження серцево-судинної системи більше ніж на тиждень. При цьому навантаження на апарат — найбільше в центрі. На день через нього проходить понад 200 пацієнтів.

“Цей апарат був надзвичайно необхідний. І надзвичайно сильно дякуємо “Рошен”, який нам його подарував. Тому що без апаратури ми на жаль не можемо працювати якісно, правильно”, - вважає завідувач консультативної поліклініки ДУ “Центр дитячої кардіології та кардіохірургії” Михайло Була.

У “Рошені” кажуть - проект благодійної допомоги має комплексний та системний характер. Вони співпрацюють зі столичним ОХМАТДИТОМ, З Кременчуцькою дитячою лікарнею та вже зараз почали реалізовувати спільний проект з Інститутом раку.