Мілітаризація Криму є безпрецедентною, - Єльченко про те, як РФ використовує півострів для війни у Сирії

Росія нарощує військову силу в окупованому Криму, а також використовує півострів як базу для бойових операцій у Сирії й інших частинах регіону

Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко на засіданні щодо мілітаризації окупованого Криму, повідомляє "Укрінформ".

"Окупація й наступна мілітаризація Криму має далекосяжні наслідки для безпеки не тільки в Чорноморському регіоні, але в усій Південній Європі, а також в регіоні Північної Африки та Близького Сходу. Нинішні події в Сирії є переконливими доказами цьому", - наголосив він.

За словами Єльченка, російська влада обрала шлях ескалації й нарощування агресії, розширюючи та поглиблюючи її. Зокрема, рівень мілітаризації Росією анексованого Криму вже є "безпрецедентним".

Він також нагадав і про порушення Кремлем прав людини на окупованому півострові та зауважив, що Росія поширює свою військову агресію в Азовському морі, що також "загрожує стабільності" в регіоні.

"Враховуючи нинішню нестабільну ситуацію у сфері безпеки, Україна має намір представити проект резолюції Генасамблеї ООН з метою упередження Росії від подальшої мілітаризації території України та навколишніх регіонів", - підсумував Єльченко.