У Дніпрі презентували фільм про зниклих безвісти українських бійців

У Дніпрі презентували документальний фільм "Вірю, чекаю, молюся" про полонених і зниклих безвісти бійців

Стрічку створила творча група студії "12-й кадр" на чолі з режисеркою Катериною Стрельченко, повідомляє "Радіо Свобода".

За словами творців, фільм порушує дві болючі теми, які є наслідками війни на сході України й поєднані між собою, – зниклі безвісти та полонені.

Для фільму автори записали свідчення колишніх полонених військових, їхніх родин, родин загиблих та зниклих безвісти бійців, представників пошукових організацій, психологів, волонтерів, матерів, тіла синів яких були ідентифіковані за допомогою ДНК-експертиз.

Під час підготовки стрічки автори фільму взяли коментарі як у чоловіків, так і жінок, які пережили полон. Вони констатують: ставлення до жінок у руках сепаратистів було не менш жорстоким, аніж до чоловіків. Зібрані свідчення, вважають автори фільму, вказують на те, що деякі дії бойовиків можуть бути кваліфіковані як злочини проти людяності.

"Фільм тяжкий, про тяжкі долі людей, про нашу війну. Це наш загальний біль", – додав Віктор Боняк, учасник бойових дій на Донбасі і депутат Дніпропетровської облради.