У Києві розпочалися зйомки фільму про Ольгерда Бочковського

У столиці розпочалися зйомки ігрової частини стрічки про Ольгерда Бочковського

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Стрічка розповість про життя видатного вченого з українським корінням, який протидіяв радянській пропаганді та захищав український народ. Це документальний фільм-біографія з елементами журналістського розслідування. Більшу частину коштів для створення кінокартини надав український культурний фонд.

"Бочковський, він попереджав про навалу російську. Все, що він тоді писав чи казав на радіо, - воно все актуально. 100 років пройшло, і знову ми повернулися туди де були... Мета - повернути ім'я видатного українця Ольгерда Бочковського, про якого, нажаль, забули", - розповів автор сценарію і режисер Григорій Руденко.

Стрічка буде змішаного типу: є і реконструкції, у яких задіяні професійні актори, ведучий, архівні матеріали та інтерв'ю з експертами.

Актор Артем Вільбік, який грає Ольгерда Бочковського, розповів, що коли ознайомився зі сценарієм, - відчув, як сьогодення переплітається з минулим.

"Ті події дуже серйозно переплітаються з тим, що зараз відбувається в Україні. Вони дуже резонують. І саме це, мабуть, стало таким поштовхом на те, щоб я погодився і працював над цією роллю", - сказав актор.

Зйомки триватимуть до кінця жовтня у різних регіонах України та в двох містах Чехії. А прем'єрний показ відбудеться у грудні, на телеканалі "Еспресо".