Вчені винайшли шрифт, який полегшує запам'ятовування

Мельбурнські дизайнери та науковці з Королівського інституту технологій Мельбурна (RMIT) розробили спеціальний шрифт, який полегшує запам'ятовування тексту

Як пише The Next Web, шрифт Forgetica назвали на честь слова "забувати" (forget). 

Основною відмінністю шрифта від звичайних є те, що очам складніше його сприймати. Це позитивно впливає на запам'ятовування, адже подібні "перешкоди" стимулюють мозок ретельніше обробляти текст.

Дослідженння зі шрифтом вчені провели на вибірці студентів із 400 осіб. Шрифт показав непогані результати: один і той самий текст піддослідні, які читали його у Forgetica, запам'ятали на 7% краще, ніж ті, хто читав його в звичайному Arial.

Як зазначила Кара Кертіс з The Next Web, через прогалини в буквах з'являється відчуття, що щось не так, але це дійсно дозволяє краще запам'ятовувати

"Мозку потрібно докласти більше зусиль при читанні і це займає лише частки секунди - але, схоже, цей шрифт працює", - каже вона.

Співавтор шрифту Стівен Бенем тим часом радить користуватися Forgetica у сресових моментах, на кшталт підготовки до іспитів, але не використовувати шрифт у повсякденному житті: так він може навіть нашкодити.

"Боже, ні, вам не потрібні романи, надруковані на ньому, це викличе лише головний біль", - каже Бенем.