Космонавти здійснили аварійну посадку через несправність російської ракети "Союз". Оновлено

Під час транспортування астронавтів до МКС на російській ракеті "Союз" виникла проблема: екіпажу довелося здійснити аварійну посадку. Вони живі, на місце прибули рятувальники, стан астронавтів оцінюють як "хороший"

Про це йдеться у Twitter космічного агенства NASA.

Об 11:40 за київським часом космічний корабель "Союз-МС-10" стартував із космодрому Байконур у Казахстані до Міжнародної космічної станції, проте ракета не змогла під'єднатися до МКС. Зараз екіпажу доводиться здійснювати аварійну посадку.

В NASA заявили, що існує "проблема з підсилювачем", і "екіпаж повенувся на Землю в режимі балістичного спуску". Як зазначають на сайті NASA, де ведеться пряма трансляція подій, такий спуск є більш "гострим" приземленням порівняно з нормальним.

За повідомленням на сторінці Facebook "Роскосмосу", "Союз МС-10" здійснив посадку в Казахстані по трасі польоту. Екіпаж корабля живий і вийшов на зв'язок!". Під час старту ракети "Союз" до Міжнародно космічної станції сталося аварійне відключення двигунів другого ступеня.

На борту знаходяться російський космонавт Олексій Овчинін та американський космонавт Ніка Гаага.

За останніми даними від NASA, рятувальники вже прибули до місця посадки капсули з астронавтами. Останні перебувають у хорошому стані.

Для вивчення інциденту "Роскосмос" сформує слідчу комісію. Про це у Twitter повідомив глава агенства Дмитро Рогозін.