Правоохоронці заблокували роботу “РОСТОК-ХОЛДИНГУ”. Події

Арешт активів, заборона збирати врожай та продавати зерно. На 16 підприємствах вітчизняного агрохолдингу з обшуком нагрянули правоохоронці. Вони виконують рішення суду селища міського типу Покотилівка  Харківського району Харківської області, в якій агрохолдинг ніколи не працював. На думку юристів групи “РОСТОК-ХОЛДИНГ” судова справа сфабрикована і розслідується з порушеннями процесуальних норм.

“Один і той самий суддя санкціонує всі дії по всій Україні, фактично блокуючи багатотисячні колективи, блокуючи зерно, блокуючи можливість займатися нормальною підприємницькою діяльністю”, — заявляє керуючий партнер юридичної фірми Михайло Ілляшев.
“Такі дії ймовірно спрямовані на те, щоб просто заблокувати роботу, налякати нас. Це схоже на рейдерське замовлення”, — додає голова Ради директорів “РОСТОК-ХОЛДИНГУ” Віктор Купавцев.

Про рішення суду на підприємствах “РОСТОК-ХОЛДИНГУ” дізналися лише 8 жовтня. У керівництві кажуть — готові розглядати будь-які спірні питання, але у встановленому Законом порядку.
“Якщо є певний спір, то його слід вирішувати цивілізовано. Надаються документи, їх можна витребувати, надати. Але факт в тому, що ми не боїмося правових дій і вважаємо, що ми спокійно відстоїмо свою позицію”, — каже Віктор Купавцев.
Операційна діяльність компанії залишається паралізованою. Елеватори простоюють, зриваються контракти з постачання продукції. А в полі лишився не зібраний врожай. “Не відвантажується зерно, простоює на станції 30 вагонів. Не дають збирати врожай, а врожаю на полі на 50 мільйонів доларів. Ми просто не розуміємо такі
безпрецедентні дії. Чому така жорстка позиція до громадян України, до підприємств,
які сплачують податки?”, — заявляє Віктор Купавцев.
На підприємствах групи працює 2000 людей. Холдинг сплачує до бюджетів всіх
рівнів кілька сотень мільйонів гривень в рік. Не менше 15-ти мільйонів витрачають і
на соціальні проекти. “Діяльність спрямована на підтримку дітей, шкіл, стадіонів, дитячих майданчиків.
Також ми велику увагу приділяємо пенсіонерам”, — розповідає про соціальні
проекти Генеральний директор “РОСТОК-ХОЛДИНГУ” Валерій Ласьков.


Довідка: «РОСТОК-ХОЛДИНГ» — вертикально-інтегрована агропромислова група,
що спеціалізується на вирощуванні та реалізації зернових культур, а також
виробництві та продажу молока. Під контролем групи близько 60 тис. га. До групи
також належать 5 тваринницьких ферм, 3 елеваторні комплекси та ряд торгових
компаній.