Сезонна заміна шин - це не реклама, це - безпека. Новини компанії

Свідомі водії завчасно готують автомобіль до зимового сезону. Особливу увагу вони приділяють автошинам, розуміючи, що заміна гуми - це не реклама, а, перш за все, безпека дорожнього руху

Адже літні і зимові шини кардинально відрізняються і за хімічним складом гуми, і за рисунком протектора. Отже, і за технічними характеристиками безпеки, що тягне за собою відповідні наслідки

Але, на жаль, є ще горе-водії, які нехтують рекомендаціями щодо використання шин відповідно до пори року. Досить велика частина власників транспортних засобів в Україні взимку їздить на літніх шинах. Така економія закінчується трагічно не лише для них. Експерти стверджують, що кількість аварій збільшується до 40% наприкінці осені - на початку зими, коли погіршується зчеплення літньої шини зі зледенілою дорогою.

Треба зазначити, що в низці західних держав відсутність на автомобілі шин, які повинні відповідати порі року, карається великими штрафами. В Україні такий закон не прийнятий, і кожен водій, незалежно від того, хороший він водій чи ні, повинен пам'ятати, що при експлуатації взимку літніх шин легко потрапити у ДТП, наражаючи на небезпеку не лише своє життя.

Щорічно соціально відповідальні компанії запроваджують різноманітні проекти з метою безпеки дорожнього руху і звертають увагу водіїв на необхідність заміни гуми.

Коли "перевзуватися".

Якщо восени середньодобова температура повітря протягом тижня тримається на рівні +7...+5 градусів за Цельсієм, тоді необхідно перейти на зимову гуму.

Різниця між літньою та зимовою гумою.

У літніх шинах протекторна та інші гумові суміші затвердівають під час холоду. Починаючи з середньодобової температури повітря +7 градусів за Цельсієм, шини стають жорсткими, здатність до надійного контакту з дорогою стрімко зменшується, що стає більше схожим на ковзання. Тобто, в зимовий час літні шини не гарантують безпеку.

У зимових шин гумові суміші більш еластичні при низькій температурі. Починаючи з 0 градусів, вони забезпечують надійну керованість автомобілем. Завдяки хімічному складу зимові шини чіпляються за гладку поверхню, забезпечуючи короткий гальмівний шлях, стійкість, особливо на поворотах. А при їх використанні в літній період, починаючи з позначки +10 градусів, шини швидко зношуються, збільшуючи ступінь стирання протектора.

Відмінність рисунків протектора.

У зимових шинах рисунок протектора має більш глибокі, ніж літні шини, вивідні канавки і блоки, які їх розділяють. Таким чином, вони добре самоочищуються, дозволяючи глибоко вкарбовуватися у тверду поверхню дороги в умовах снігу та бруду, забезпечуючи хороше зчеплення.

У літньому варіанті більше поздовжніх і неглибоких вивідних канавок, що зменшує ризик аквапланерування.

Типи зимової гуми.

Існує кілька типів зимових рисунків протектора (європейський, скандинавський, шипований/для ошиповування), при виборі яких необхідно враховувати кліматичні умови регіону, де буде експлуатуватися та чи інша шина.

 

Європейський тип (для м’якої зими)

PREMIORRI ViaMaggiore

PREMIORRI ViaMaggiore - європейський зимовий рисунок. Особливості рисунка протектора - безліч поперекових канавок швидко відводять воду і снігову кашу, забезпечуючи підвищене зчеплення з мокрою дорогою. Зубчасті виступи на крайніх ґрунтозачепах підвищують стійкість і зчеплення на укоченому снігу і кризі. Новітні матеріали та технології, що використані у виробництві, дозволяють легко долати важкі ділянки зимових доріг. Модельний ряд складається з 14 типорозмірів від 13 до 16 дюймів, з індексом швидкості Т (190 км/год.).

 

Скандинавcький тип (для суворої зими)

PREMIORRI ViaMaggiore Z Plus

PREMIORRI ViaMaggiore Z Plus - одна з нових моделей зимових шин зі скандинавським та асиметричним рисунками протектора. Спеціально розроблена зимова силіка збільшує зчеплення із засніженою та зледенілою дорогою. Центральний ряд блоків, що відповідає за курсову стійкість, "озброїли" хвилеподібними 3-D ламелями, які в шаховому порядку виходять назовні з різних сторін, поліпшуючи зчеплення і гальмування у всіх напрямках. Для ефективного відведення води з плями контакту в рисунку протектора передбачені дві великі поздовжні канавки. У центральному ряду між блоками передбачені "кишені" для поглинання більшої кількості води та снігу. Але різкий нахил граней між центральними блоками забезпечує їхнє швидке очищення від снігу, що налипає. Модельний ряд представлений 16 типорозмірами від 15 до 18 дюйма з індексом швидкості H (210 км/год) и V (240 км/год).

 

Шипований тип/для ошиповування (для регіонів, де дороги скуті кригою)

ROSAVA SNOWGARD

ROSAVA SNOWGARD - зимова шина з рисунком для ошиповування. Тривимірні ламелі, розроблені за технологією 3-D GRIPPING і розташовані в центральній частині протектора, сприяють підвищенню жорсткості блоків протектора, забезпечуючи хороше зчеплення з сухою дорогою. За рахунок того, що їхні виступи не замикаються під час руху шини, вода ефективно відводиться із зони контакту шини з дорогою.

Для підвищення безпеки на дорогах, постійно покритих льодом, передбачене встановлення шипів. Конструкція протектора спеціально розроблена з декількох шарів нових гумових сумішей різної жорсткості. Завдяки цьому бігова частина шини залишається м'якою і забезпечує надійне зчеплення при низьких температурах. Гумовий шар, в якому розміщений фланець шипа, має більш жорстку структуру і міцно його утримує, запобігаючи випаданню. Ефективний захист від аквапланерування та слешпленінга забезпечують широкі поперекові канавки з перемінними кутами нахилу стінок. Вони також сприяють швидкому відведенню води і сніжної кашки із зони контакту. Модельный ряд налічує 12 типорозмірів з посадковим діаметром обода 13-16 дюймів, індексом швидкості Т (190 км/год).