Загиблий в Лондоні друг Березовського міг довести зв'язок "Аерофлоту" зі спецслужбами, - ЗМІ

Соратник російського олігарха Бориса Березовського і колишній заступник голови Аерофлоту Микола Глушков, який був убитий в Лондоні, перед смертю намагався повідомити британській владі про співпрацю авіакомпанії з російськими спецслужбами, включно із ФСБ

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на судові документи.

За інформацією газети, Глушков розповідав своїм друзям про намір довести співпрацю Аерофлоту зі спецслужбами РФ в лондонському суді. Незадовго до розгляду справи чоловіка знайшли мертвим зі слідами задушення.

Глушков почав працювати в Аерофлоті в 1996 році. У коментарі російським ЗМІ він говорив, що на той момент приблизно три тисячі з 14 тисяч працівників авіакомпанії були співробітниками ФСБ.

Видання зазначає, що Глушкову почали надходити погрози після того, як він запропонував керівництву російських спецслужб самостійно платити зарплати в авіакомпанії.

У 1999 році Глушкова запідозрили в причетності до розкрадань в Аерофлоті. В рамках слідства він був заарештований і провів чотири роки в СІЗО. Його засудили до умовного терміну.

Глушков виїхав до Великої Британії в 2006 році. У березні 2018 року чоловіка виявили мертвим у його будинку в Лондоні. Це сталося через тиждень після отруєння в Солсбері екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Судмедекспертиза показала, що смерть Глушкова сталася через удушення. За даними ЗМІ, знаряддям вбивства міг бути собачий поводок.

Глушков також публічно звинувачував російське керівництво у вбивстві Бориса Березовського, який був знайдений мертвим в лондонському будинку його дружини 23 березня 2013 року.