Британія допоможе Україні створити суд із питань інтелектуальної власності

Велика Британія надасть технічну підтримку для створення в Україні суду із питань інтелектуальної власності

Про це повідомляє портал "Судова влада України".

10 жовтня 2018 року в Лондоні відбулося засідання Міжнародної консультативної ради щодо створення та діяльності Вищого суду з питань інтелектуальної власності в Україні. Члени МКР обговоили розроблення програми навчання суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності України, структуру та процесуальні питання.

Захід, організовано за ініціативи Проекту технічної допомоги за підтримки уряду Великої Британії. Він реалізується Центром вивчення комерційного права Лондонського університету Королеви Марії та фінансується урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Було відкрито консультаційний Проект Великої Британії з надання технічної допомоги Україні зі створення IP-суду. Проектом передбачено, що фахівці в галузі права Лондонського університету королеви Марії протягом 2 років надаватимуть технічну допомогу Україні з питання створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності. Зокрема британські експерти проаналізують всю правову базу в Україні, що регулює діяльність Вищого суду з інтелектуальної власності, та розроблять міжнародну навчальну програму для новопризначених суддів ІР із урахуванням кращих світових стандартів.

Міжнародна консультативна рада (International Advisory Board) - група міжнародних експертів, видатних суддів-практиків та науковців із Великої Британії, України, Франції та Німеччини, які мають досвід роботи з правом інтелектуальної власності.