Кандидат на посаду посла США в ООН відмовилася від пропозиції Трампа, - ЗМІ

Одна з топ-менеджерів великого американського банку Goldman Sachs і екс-радник Дональда Трампа з питань національної безпеки Діна Пауелл більше не розглядається Білим домом як кандидат на посаду постійного представника США в ООН

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

За інформацією агентства, Пауелл обговорила з Трампом по телефону можливість свого призначення на посаду посла в ООН. Вона сказала президенту, що задоволена наданою їй можливістю, проте зазначила, що не збирається залишати керівну посаду в Goldman Sachs.

Крім того, співрозмовник агентства додав, що в Білому домі "без особливого ентузіазму" сприйняли новину про можливе повернення Пауелл в політику.

9 жовтня президент США Дональд Трамп прийняв відставку посла при ООН Ніккі Хейлі. Вона залишить роботу в ООН в кінці року.

Після цього Трамп повідомив, що розгляне кандидатуру свого колишнього економічного радника Діни Пауелл на посаду постійного представника в ООН.

Діна Пауелл з 2017 по 2018 рік була старшим радником Трампа з економічних ініціатив, а також заступником радника з національної безпеки Герберта Макмастера (відправлений у відставку в березні 2018 року). Після роботи в адміністрації Трампа Пауелл повернулася в Goldman Sachs.