Причини аварії на "Союзі": що сталося на ракеті, яка везла астронавтів до МКС

Основною причиною аварії на ракеті "Союз" у "Роскосмосі" назвали зіткнення елементів при відділенні першого ступеня космічного корабля

Про це пише російське видання ТАСС з посиланням на виконавчого директора Роскосмосу по пілотованим програмам Сергія Крикальова. При цьому на даний момент жодної інформації щодо причин аварії на сторінках соцмереж NASA та "Роскосмосу" не розміщено.

Остаточну версію та результати розслідування обіцяють повідомити до 20 жовтня. "Зрозуміла безпосередня причина, пов'язана з тим, що сталося зіткнення одного з бічних елементів, який є частиною першого ступеня. При поділі першого і другого ступенів відбулося зіткнення. Сталося відхилення від штатної траєкторії і, схоже, сталося руйнування нижньої частини другого ступеня. Ракета припинила нормальний політ, далі автоматика відпрацьована штатно", - сказав Сергій Кракальов.

Нагадаємо, під час транспортування астронавтів до МКС на російській ракеті "Союз" виникла технічна проблема з двигунами другого ступеню. Екіпажу довелося здійснити аварійну посадку. 

За останніми даними літак Ту-134 з російським космонавтом Олексієм Овчініним і американським астронавтом Ніком Хейгом приземлився на аеродромі Чкаловський. Астронавти почувають себе нормально.

Також у мережі з'явилися перші фото з місця приземлення рятувальної капсули. Детальніше про інцидент ви можете прочитати тут.