Туреччина має докази причетності Саудівської Аравії до вбивства журналіста Хашоггі, - WP

Влада Туреччини має аудіо- та відеодокази вбивства опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, який зник 2 жовтня після відвідування Саудівського консульства у Стамбулі

Про це повідомляє газета The Washington Post, посилаючись на впливові американські та турецькі джерела.

Записи показують, як співробітники консульства Саудівської Аравії в Стамбулі затримали Хашоггі після того, як він туди приїхав для отримання необхідних документів для майбутнього весілля.

На аудіозаписі чутно голос, який розповідає, що зробили із журналістом після того, як він перетнув територію посольства. Там чітко можна почути, як його допитували, катували, а потім вбивали.

Офіційні представники Саудівської Аравії заперечують будь-яку причетність до цієї справи. Вони запевняють, що Хашоггі покинув територію консульства.

Вчора Туреччина повідомила, що разом із Саудівською Аравією сформують комітет для розслідування цієї справи .

Державний департамент США повідомив, що чекає на повернення з поїздки додому посла Саудівської Аравії із негайною інформацією про статус Хашоггі.

Убивство людини на території саудівського консульства може ще більше зіпсувати міжнародний імідж диктаторського королівства та репутацію принца Мухаммеда бен Салмана, якого і так критикують за репресивну політику.