У Лисичанську на шкільне подвір'я впали уламки ракети: евакуйовано 700 учнів

У Лисичанську з однієї зі шкіл евакуювали майже 700 учнів школи через падіння уламків боєприпасів на подвір'я навчального закладу

Про це у п'ятницю, 12 жовтня, повідомила український омбудсмен Людмила Денісова у своєму Facebook.

Як зазначила уповноважена з прав людини, у результаті інциденту ніхто не постраждав. 

"Подія сталася сьогодні в Лисичанську, на підконтрольній Україні території. Мій Представник Павел Лисянский знаходиться на місці та з’ясовує всі деталі. Попередньо вдалося встановити, що у повітрі розірвалася ракета від зенітно-ракетного комплексу "Оса". Одна з її частин впала на територію школи, інша - біля "Лисичанського заводу ГТВ", - написала Денісова.

Натомість, як повідомив радник Голови Луганської облдержадміністраці Віталій Шведов у своєму Facebook, на даний інцидент відповідні служби відреагували достатньо оперативно.

"Дійсно стався хлопок над мікрорайоном РТІ ракети, попередньо, типу "Оса", болванка балансира (гіроскоп) впала на подвір'я ЗОШ №27, а носова частина з блоком управління – у парку РТІ біля колишнього пам'ятника. Служби відреагували оперативно, територію оточили, працюють вибухотехніки. Загрози немає. Частини ракети не бойові. Загрози немає", - зазначив Шведов.

Крім того, за офіційними даними прес-служби поліції Луганської області, правоохоронці продовжують працювати на місці інциденту, встановлюють обставини вибуху та падіння ракети.

"Сьогодні, 12 жовтня, об 11-й годині, до чергової частини Лисичанського відділу поліції надійшло повідомлення від місцевих мешканців, що вони чули вибух в районі парку. Також заявники повідомили, що щось впало у парку і біля школи. Постраждалих немає", - зазначили у поліції.