У Росії затримали двох українців, які рибалили в Азовському морі

Співробітники прикордонної служби ФСБ РФ затримали неподалік населеного пункту Весело-Вознесенка (РФ) двох громадян України, які ловили рибу в Азовському морі

Про це повідомила прес-служба Операції об’єднаних сил.

Згідно з повідомленням, чоловіки здійснювали вилов риби на маломірному плавзасобі. До Таганрозької затоки українські рибалки вийшли з тимчасово окупованого населеного пункту Холодне.

Прикордонне управління російської ФСБ вже повідомило про відсутність дозволу на вилов водних біологічних ресурсів в українців та відкриття проти них справи про адміністративні правопорушення.

В ООС заявили, що Росія висуває незаконні вимоги щодо стягнення коштів з рибалок на користь окупаційної адміністрації, бо змушує людей ризикувати та шукати кращого вилову біля берегів Росії, наражаючись на небезпеку бути затриманими представниками прикордонної служби ФСБ. 

"Задля збереження власної свободи слід обов'язково мати при собі документи, які посвідчують особу, виходити в море зі встановлених пунктів базування та не відходити надто далеко від берега", - зазначили в ООС.