Вік першої еякуляції хлопчиків залежить від менструального циклу матері, - дослідження

Нове дослідження свідчить, що вік першої менструації жінки пов'язаний з віком, в якому у їх синів розпочнеться статеве дозрівання

Про це йдеться в журналі "Репродукція людини".

Проаналізувавши дані 15 822 дітей було виявлено, що чим раніше у жінки починався менструальний цикл, тим раніше розпочиналося статеве дозрівання ї сина, і навпаки. Такий самий зв'язок було виявлено і з доньками. ​​

Дослідники з Орхуського університету вивчили групу дітей, які народилися між 2000 і 2003 роками. Вони слідкували за ними до жовтня 2016 року, і протягом цього часу двічі брали інтерв'ю у матерів і анкетували дітей. З 11 років діти заповнювали анкети кожні шість місяців, включаючи питання про статеве дозрівання.

Один з авторів дослідження, доктор Ніш Брікс, сказав: "Ми виявили, що у матерів, які мали ранній менструальний цикл були сини з ознаками раннього  статевого дозрівання. Волосся під пахвами починало рости з похибкою у два з половиною місяці, раніше ламалися голоси і в них раніше була перша еякуляція сперми".

Аналогічні результати спостерігалися у доньок. Найбільша відмінність спостерігалася в розвитку молочної залози, який починався у матері та доньки з різницею від чотирьох до шести місяців.

Вчені зазначають, що, зв'язок між статевим дозріванням матерів і синів був загальновідомий, але нинішнє дослідження його підтверджує. "Ми вже це знали, але тепер у нас є результати, щоб підтвердити це", - каже Брікс.