Для захисту в гібридній війні з Росією слід розробити законодавство на зразок нововведень після 9/11 у США, - експерт

Україна має вивчити й застосувати у себе досвід законодавців зі Сполучених Штатів, де у зв'язку з терактами 11 вересня 2001 року було істотно посилено кримінальну та інші види юридичної відповідальності за терористичну діяльність, а також розширено відповідні можливості силових відомств

Про це координатор проекту "СтопТерор" Семен Кабакаєв заявив у суботу, 13 жовтня 2018 року, в ефірі програми "Політичний маринад" з Мариною Данилюк-Ярмолаєвою на телеканалі Еспресо.TV.

Цим, на його думку, мають зайнятися патріотично налаштовані політичні сили разом з "нормальними журналістами і громадськими діячами", яким спільно слід "виписати" або додатки до закону про національну безпеку, або вже нові нормативно-правові акти.

"І дати інструмент для правоохоронних органів: для МВС, щоб у них була можливість реагувати на ці виклики", - зазначив експерт.

Зокрема, наголосив він, в стані війни слід посилити відповідальність за співучасть в гуманітарній складовій гібридної війни проти України на боці противника.