Гройсман ініціює посилення заходів безпеки на військових об'єктах

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює посилення заходів безпеки на військових об'єктах, передусім на складах боєприпасів

Про це він сказав в ефірі одного з загальнонаціональних телеканалів, коментуючи перебіг подій на території військового складу Міноборони в Ічнянському районі Чернігівської області, передає урядова прес-служба.

Як зазначив прем'єр, причини пожежі визначать правоохоронні органи. Втім ключову версію - диверсію - виключати не можна, адже склади були і залишаються однією з цілей ворога. Та головне, що в подібних ситуаціях всі служби навчилися працювати злагоджено.

Читайте також: Вибухи: інформаційна спецоперація

"Система безпеки має бути на належному рівні, - зазначив Гройсман. - Цю роботу треба посилювати. Треба вдосконалювати систему протидії надзвичайним ситуаціям, забезпечувати служби, аби вони реагували на будь-яку небезпеку".

Глава уряду наголосив, що багато речей в системі такого реагування робляться з нуля і є над чим працювати, але вже зараз є розуміння якості і цілі такої роботи. І вона полягає в порятунку життя людей, зазначив Гройсман.

Довідка

6-й арсенал є складним об'єктом, адже розташований близько до кордону та має територію 680 га, на яких розташована понад сотня різних сховищ боєприпасів.

При цьому менш ніж половина з них - відкриті майданчики.