В Ічні триває ліквідація наслідків пожежі на арсеналі Міноборони

У Чернігівській області триває ліквідація наслідків пожежі на території арсеналу Міноборони неподалік від міста Ічня, упродовж доби із зони пожежі було вилучено 285 вибухонебезпечних предметів

Станом на 7:00 15 жовтня на місці події працюють 620 людей особового складу та 136 одиниць техніки, повідомляє прес-служба ДержНС України.

Протягом минулої доби, 14 жовтня, авіація ДержНС провела 21 скидання води загальним об'ємом 102 тонни. Всього від початку гасіння пожежі було проведено 144 скидання, а обсяг води досяг позначки у 804 тонни.

“Пожежно-рятувальними підрозділами організовано заповнення водою пожежного водоймища на території арсеналу та безперебійну заправку водою пожежних танків Міноборони (200 тонн). Ліквідовано дві пожежі лісової підстилки поблизу с. Августівка на площі 0,5 га”, - повідомляють рятувальники.

Також було організовано наповнення пожежного водоймища за допомогою пожежного потяга.

Упродовж доби на території арсеналу було виявлено та вилучено 285 вибухонебезпечних предметів (всього з моменту початку пожежі - 1 тис. 758 боєприпасів). Крім того, було відпрацьовано 12 повідомлень від населення щодо виявлення боєприпасів.

"Для забезпечення публічного порядку в населених пунктах, що входять до 16-кілометрової зони ураження, організовано патрулювання правоохоронними органами, для чого залучено 15 спільних патрулів Нацполіції та Національної гвардії, а саме: 10 автомобільних та 5 піших. Встановлено 4 пости на основних під’їзних шляхах до зони надзвичайної ситуації. Організовано видачу гуманітарної допомоги населенню, зокрема зосереджено 42 тони продуктів харчування, одягу – 8 тон, побутової хімії - 800 кг, засобів особистої гігієни – 500 кг. Об'єкти життєзабезпечення (електропостачання, стаціонарний телефонний зв'язок, водопостачання та водовідведення) Ічнянського району працюють у штатному режимі", - уточнюють у ДержНС.