Помер співзасновник Microsoft, який входив до топ-50 найбагатших людей світу

Співзасновник компанії Microsoft, мільярдер та благодійник Пол Аллен помер у віці 65 років від ускладнень, викликаних неходжкінською лімфомою

Про це повідомляє видання BBC

Вперше цю хворобу Аллену діагностували у 2009 році, але тоді лікарям вдалося з нею впоратися. Про повернення раку магнат повідомив лише два тижні тому та зауважив, що він і його лікарі з оптимізмом ставляться до лікування.

Коментуючи смерть чоловіка, співзасновник Microsoft Білл Гейтс наголосив: "У мене крається серце через смерть одного з моїх найстаріших і найближчих друзів... Особисті комп'ютери не існували б без нього". 

Зазначимо, що світове визнання прийшли до Аллена та Гейтса після того, як в 1975 році вони стали засновниками технологічного гіганта Microsoft, яка стала відомою у всьому світі завдяки програмному забезпеченню Windows.

Відповідно до цьогорічного списку найбагатших людей планети від Forbes, Аллен посів 44-те місце, а його статки становили $21,7 млрд.

При цьому, протягом всього життя Аллен пожертвував понад $2 мільярда на благодійництво, зокрема у сферах науки, освіти та охорони навколишнього середовища.