Турчинов обговорив з головою Парламентської асамблеї НАТО питання санкцій проти Росії

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час зустрічі з президентом Парламентської асамблеї НАТО Расою Юкнявічене заявив про необхідність продовження санкцій проти РФ

Про це у вівторок, 16 жовтня, повідомила прес-служба РНБО України. 

"Не зовсім зрозуміла позиція Європи, яка, продовжуючи санкції, дозволяє Росії будувати Північний потік-2, таким чином підтримуючи стратегічні економічні інтереси РФ та наражаючи свій енергетичний комплекс на небезпеку", - зазначив Турчинов.

Крім того, сторони під час зустрічі обговорили агресію Російської Федерації на сході України та в Криму її присутність в Азово-Чорноморському регіоні  .

За словами Секретаря РНБО України, РФ, окрім того, продовжує розгортати військову інфраструктуру та посилювати військові підрозділи збройних сил на кордоні з Україною.

"Росія використовує весь арсенал гібридної агресії проти України, розглядаючи нашу державу як випробувальний майданчик для технологій, які потім використовуються проти Європи та США", - сказав секретар РНБО України.

При цьому він  наголосив, що Україна активно реформує сектор безпеки і оборони за моделлю країн-членів НАТО.
Своєю чергою Юкнявічене наголосила, що Україна завжди на порядку денному в ПА НАТО і що сильна Україна - важливий елемент європейської системи безпеки.

"Сьогодні у всіх держав є чітке розуміння агресивної ролі Росії та тієї позиції, яку займає ця країна в світі", - зазначила президент Парламентської асамблеї НАТО .