У Франції заарештували шахрая з України, який інсценував свою смерть

Європол заарештував у французькій Бургундії підозрюваного у відмиванні грошей і міжнародному шахрайстві українця, який переховувався від правосуддя, інсценувавши свою смерть

Про це повідомляє сайт Європолу.

Українець, якого затримали 5 жовтня поблизу Діжона, жив у Франції розкішним життям. Під час затримання було заарештовано 4,6 млн євро, замок, старовинний Rolls Royce Phantom і 3 твори мистецтва Сальвадора Далі.

Раніше, у січні, французька жандармерія розпочала розслідування підозрілих операцій, пов'язаних із купівлею замку за 3 млн євро люксембурзькою компанією, кінцевим беніфіціаром якої є українець, підозрюваний в Україні у масштабній корупції.

"З урахуванням міжнародного характеру справи, французька влада зажадала підтримки Європолу. Ефективна співпраця з українськими та люксембурзькими правоохоронцями показала, що основний підозрюваний був розшукуваний у своїй країні за корупцію. Однак йому вдалося уникнути правосуддя, наидавши підробне свідоцтво про смерть", - йдеться у повідомленні Європолу.

Під час оперативної наради, що провели Франція, Люксембург і Україна, було встановлено, що підозрюваний не лише живий, але і веде розкішний спосіб життяя. Сфера застосування французького розслідування згодом кардинально змінилася від справи про шахрайство до справи про відмивання доходів від корупції у міжнародних масштабах.

Підозрюваного заарештували з трьома спільниками.