Україна готується прийняти сесію Парламентської асамблеї НАТО, - Геращенко

До України прибула новий президент Парламентської асамблеї НАТО Раса Юкнявічене

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

«Україна, в тому числі завдяки активній позиції нашої делегації, виборола право проведення весняної сесії ПА НАТО в Києві у 2020 році. Вже зараз працюємо разом над підготовкою цього важливого для нас заходу» -, повідомила Геращенко.

Вона зазначила, що Україна вже зробила багато кроків для адаптації наших законів до стандартів Альянсу. Зокрема, Верховна Рада прийняла закон про «Про національну безпеку України», в якому зафіксовано, що міністр оборони має бути цивільною особою.   Також нещодавно прийнято закон, згідно з яким урівняються в правах в армії жінки і чоловіки.

На зустрічі українська сторона поінформувала іноземних колег про безпекову і гуманітарну ситуацію на окупованих Донбасі і Криму, закликала разом тиснути на РФ з вимогою звільнення заручників і політв‘язнів.

Натомість, пані Юкнявічене висловила глибоке розуміння поточної ситуації в Україні та відзначила, що питання України залишається пріоритетним на порядку денному ПА НАТО. Окрім того, вона відзначила важливість внесених змін до Основного закону України, які закріплять наші євроатлантичні прагнення.