Через події в Керчі Україна посилила заходи безпеки на межі з Кримом

У зв'язку із вибухом у політехнічному коледжі в Керчі співробітники Держприкордонслужби посилили заходи безпеки на адмінмежі

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Згідно з повідомленням, на адмінмежі посилили наряди прикордонників та військове спостереження, а також організували роботу з правоохоронними органами.

Зазначається, що прикордонники намагаються не допустити будь-яких провокацій на межі з окупованим півостровом та забезпечити безпеку громадян, які перетинають адмінмежу.

Також до служби залучили натренованих собак на пошук зброї та вибухівки. Правоохоронці приділяють увагу на викритті та недопущенні переміщення заборонених предметів.

Нагадаємо, 17 жовтня у місті Керч в окупованому Росією Криму прогримів вибух у політехнічному коледжі. Спочатку повідомлялося про 10 загиблих і 50 поранених.

У ЗМІ з'явилася версія про ймовірний вибух газу, проте пізніше російська влада заявила про теракт шляхом підриву вибухового пристрою.

Свідки розповіли, що крім вибуху чули стрілянину, деякі нібито бачили осіб із автоматами. Також повідомлялося про затримання трьох підозрюваних і розшук ще одного.

Пізніше повідомили,  у будівлі знайшли тіло ймовірного виконавця теракту. Припускають, він скоїв самогубство.