Ліга націй: що за регламентом дає збірній України перемога в групі

Завдяки достроковій перемозі у групі збірна України вийшла до дивізіону A та отримала додатковий шанс у відборі Євро-2020

Про це повідомляє football.ua.

Ліга націй - турнір, який відбуватиметься перед кожним чемпіонатом Європи та світу. Наступний розіграш стартує восени 2020 року. Завдяки перемозі в своїй групі Ліги націй збірна України виступатиме у елітному дивізіоні А, де її суперниками можуть стати такі команди, як Франція, Іспанія, Португалія, Бельгія.

Крім того, перше місце в групі гарантувало для України перестраховку у вигляді плей-офф відбору на Євро-2020. У тому випадку, якщо наша збірна не зможе кваліфікуватися на чемпіонат Європи через відбіркову групу (жеребкування відбудеться 2 грудня, а матчі гратимуть впродовж 2019 року), то в березні 2020 року зустрінеться в плей-офф із ще трьома командами - будуть зіграні півфінали та фінал.

Водночас, збірна України не гратиме у плей-офф серед переможців дивізіону В. Лише в дивізіоні А всі переможці груп в червні 2019 року визначать першого в історії тріумфатора Ліги націй.