Напад на Гандзюк: суд залишив під вартою ймовірного організатора

У Херсоні підозрюваного в організації замаху на радницю міського голови, активістку Катерину Гандзюк Сергія Торбіна суд залишив під вартою ще на два місяці

Про це повідомив Insider за результатами судового засідання у середу, 17 жовтня.

Як зазначається, згідно з матеріалами слідства, Торбін надавав вказівки іншим чотирьом підозрюваним - Горбунову, Васяновичу, Грабчуку та Вишневському щодо здійснення нападу на Гандзюк. 

Саме за наказом Торбіна, зокрема, Горбунов придбав дві пляшки сірчаної кислоти, якою в подальшому облив Катерину Микита Грабчук.

"Свою вину Торбін не визнає. Свідчення інших підозрюваних називає особистою помстою, мовляв, хотіли зайняти його місце командира ще під час військової служби у 2014 році", - пише видання .

Своєю чергою сторона захисту підозрюваного просила у клопотанні прокурора про продовження запобіжного заходу для Торбіна до 3 грудня 2018 року відмовити, замінивши його на більш м’який - тримання під цілодобовим домашнім арештом.

Порадившись, суд вирішив у клопотанні відмовити, залишивши Сергія Торбіна під вартою строком ще на 60 діб.

Напередодні, 16 жовтня, суд відпустив під домашній арешт з носінням електронного браслета ще одного з підозрюваних Віктора Горбунова.

Між тим судове засідання щодо обрання міри запобіжного заходу підозрюваному Микиті Грабчуку відклали через неналежно підготовлені матеріали клопотання.  За даними Insider, засідання продовжиться завтра, проте точний час суддя Дмитро Гонтар не назвав.