Не лише смс, а й бактерії. Супрун розповіла, що переносять смартфони на людський організм

Вранці ми вимикаємо будильник, беремо телефон на кухню, користуємось у громадському транспорті і засинаємо з ним у руках. Під час цих дій переноситься безліч мікробів

Про це йдеться на Facebook-сторінці в.о. голови МОЗ Уляни Супрун.

На поверхні смартфона - сліди від пальців, волога, жир і піт від скронь, вух і волосся, залишки їжі та бруду, маленькі часточки всіх місць, де побували за день. Це є джерелом мікробного забруднення та є середовищем для існування бактерій.

Телефони можуть нагріватис ,а це створює сприятливе середовище для життєдіяльності мікроорганізмів.

"Наші телефони часом бувають у 10(!) разів брудніші за туалети. Більшість з цих бактерій не створюють смертельної небезпеки, утім серед них все-таки можуть бути присутні й патогени - штами кишкової палички або ж антибіотикорезистентні стафілококи чи стрептококи тощо. Вони можуть виступати збудниками кишкових та шкірних інфекцій, підвищити ризики гострого кишкового отруєння або викликати грип", - пише лікарка.

Існують різні способи збереження гігієни телефону – від дезінфікуючих серветок для техніки до спеціальних ультрафіолетових кейсів, які можна використовувати також і для гаманців та годинників.

Наприклад, у дослідженні було визначено, що найефективнішими є ультрафіолетові бокси. Однак вони дорогі, тому для більшості людей не матимуть сенсу.

Більш універсальним, ефективним та доступним способом можуть бути спиртовмісні дезінфектанти – до прикладу, спиртовмісний дезінфікуючий засіб, спрей чи серветки.