Полторак: за вибухи на арсеналах покарали понад 65 офіцерів

Міністр оборони Степан Полторак заявив, що призначав після кожного випадку вибухів на арсеналах розслідування, по закінченню якого приймав рішення щодо покарання винних

Про це заявив міністр 17 жовтня після засідання комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони, повідомляє Еспресо.TV.

"За ті події, які відбулися, мною притягнуто до відповідальності більше 65 чоловік. З них - заступник начальника Генерального штабу був звільнений зі служби за службовою невідповідністю. 5 генералів отримали стягнення різного типу, починаючи від невідповідності перебування на посаді та іншими. І інші офіцери отримали відповідне стягнення", - сказав Полторак.

За словами міністра, у розслідуванні він може дослідити лише передумови, які могли сприяти вибухам на базах і арсеналах. Він зазначив, що точно визначити, у який спосіб був підрив, не може.
 
Зокрема, він сказав, щодо Ічні було прийнято ряд рішень, які пов'язані з тим, щоб у найкоротший термін виправити наслідки вибухів боєприпасів на арсеналів.

“Ми перейшли на комбіновану охорону і військовими, і ВОХРами. Ми посилили периметр, ввели підрозділи радіоелектронної боротьби, ми посилили підрозділи кінологічної служби”, - зазначив він.

Також, за його словами, наразі існує чотирирічна програма будівництва 136 сховищ для боєприпасів, на яку, за попередніми підрахунками, необхідно виділити 15 мільярдів гривень. Полторак зазначив, що якщо на неї буде виділятися з бюджету по 15 мільйонів, то проблема скоро не вирішиться.