Прикордонники візьмуть під контроль усю морську межу від Ізмаїла до Маріуполя

Регіональне управління морської охорони візьме під контроль весь морський кордон - від Ізмаїла до Маріуполя

Про це у середу, 17 жовтня, повідомила прес-служба ДПСУ  у своєму Facebook.

Як зазначив керівник Держприкордонслужби Петро Цигикал, в умовах російської агресії, терористичних загроз та міграційної кризи прикордонники вживають додаткові заходи щодо посилення контролю за в’їздом в Україну.

"До кінця року буде розгорнуте нове Регіональне управління морської охорони, яке візьме під охорону весь морський кордон - від Ізмаїла до Маріуполя, корабельно-катерний склад поповнюємо новими катерами", - заявив Цигикал.

Крім того, за його словами, для прикриття території України від вторгнення з моря нарощується "морська компонента". Зокрема, створено підрозділи оперативного реагування "ДОЗОР", у тому числі й для проведення спеціальних дій на воді. Створені також за кращими світовими стандартами з потужним озброєнням та бронетехнікою бойові резерви будут здатні у найкоротші терміни прикрити загрозливі напрямки. 

Крім того, за даними прес-служби прикордонного відомства, для посилення авіаційної складової прикордонної служби закуплять 24 сучасні легкі патрульні вертольоти французької компанії "Airbus".

Окремо очільник ДПСУ пообіцяв робити все належне, щоб прикордонники відчували захист держави.

"Створюються сучасні умови служби, будується житло. У цьому році ми вже отримали 194 квартири. Наразі продовжується будівництво 24 житлових об’єктів, два з яких плануються завершити в цьому році, що дозволить отримати ще 60 квартир. Взагалі упродовж 2018-2020 років планується отримати 1 456 квартир", - повідомив Цигикал.