Ситуація біля Ічні: вилучили понад 2,2 тис. боєприпасів, "зону небезпеки" зменшили до 10 км

Рятувальникам вдалося зменшити 16-кілометрову зону забруднення боєприпасами 6-го арсеналу біля Ічні до 10-кілометрової

Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

У відомстві зазначили, що станом на 7:30 ранку, авіація ДСНС знаходиться в готовності, а пожежно-рятувальні підрозділи продовжуть роботу із забезпечення безперебійної заправки водою пожежних танків та наповнення пожежного водоймища.

"Організовано чергування 8 пожежно-рятувальних розрахунків на автоцистернах для забезпечення оперативного гасіння можливих пожеж в смт Дружба та на адміністративній території арсеналу. Піротехнічними підрозділами продовжено роботи по очищенню території", - наголосили у відомстві. 

Протягом вчорашнього дня рятувальники перевірили та очистили від боєприпасів усі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу. Зокрема, було очищено 25 із 80 ділянок розмінування, а 16-ти кілометрову зону забруднення зменшено до 10-ти кілометрової.

"Вилучено 2 тис. 289 вибухонебезпечних предметів (за добу – 254), відпрацьовано 260 повідомлень населення про виявлення боєприпасів (за добу – 8). Психологами ДСНС надано психологічну допомогу 280 особам (всього з початку робіт – 2840 осіб)", - підсумували у ДСНС.