У Службі зовнішньої розвідки не збираються відсторонювати Семочка

У Службі зовнішньої розвідки не збираються відсторонювати Сергія Семочка від службових обов'язків заступника голови відомства на період розслідування

Про це голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божко сказав на засіданні комітету ВР з протидії корупції, передає Liga.net.

"На сьогодні правові підстави відсторонення Семочка від його службових обов'язків у мене відсутні", – заявив Божко.

На слова депутатів про те, що цивільна дружина Семочка періодично їздить до Криму, голова СЗР відповів: "У пресі циркулює інформація про наявність у сина голови служби зовнішньої розвідки РФ Наришкіна посвідки на проживання в Угорщині".

Божко додав, що звернувся в контррозвідку за дорученням президента Петра Порошенка. До результатів перевірки коментувати будь-що він вважає юридично неправильним.

"Що стосується питання, пов'язаного з можливою протиправною діяльністю . Артем Сергійович (Ситник, голова НАБУ) веде розслідування кримінального провадження. Як мені говорив Семочко, він сам звернувся до НАБУ, щоб це розслідування було проведено", – сказав він.

Також на засіданні комітету виступив перший заступник голови Служби безпеки України Віталій Маліков.

"Зараз інформацію взято в роботу, перевіряють. І є два виходи за результатами перевірки. Перший: якщо інформація підтвердиться, Семочкові буде пред'явлено звинувачення. Другий: справу буде закрито, про що повідомлять журналістам", – сказав він.

Голова СБУ Василь Грицак не прийшов на засідання комітету, оскільки перебуває на міжнародній зустрічі, сказав його заступник.